An Error Occurred: Forbidden

Oops! An Error Occurred

The server returned a "403 Forbidden".

Something is broken. Please let us know what you were doing when this error occurred. We will fix it as soon as possible. Sorry for any inconvenience caused.
Børs og finans

Glodhete markeder

Aksjesjef: - Vi trenger en korreksjon

Vi begynner å se et mye mer utfordrende bilde fra et svært høyt nivå.

Foto: Rawpixel.com / Shutterstock / NTB scanpix

Foto: Rawpixel.com / Shutterstock / NTB scanpix

Artikkel av: Njål Eivind Kleiven
7. august 2018 - 13.56

Tirsdag står Oslo Børs i ny all-time high og stemningen på børsene i resten av Europa er særdeles god.

Ikke alle er videre begeistret for at markedet stiger til nye høyder, og Roger Jones, aksjesjef hos London Capital mener prisingen i det globale markedet må falle signifikant for at verdsettelsene og forventningene skal være bærekraftige.

- Vi begynner å se et mye mer utfordrende bilde fra et svært høyt nivå; vi begynner å se veldig snevre markeder; vi har høye forventninger og vi har strukkede verdsettelser, sier Jones til CNBC.

Rentene stiger og den amerikanske 10-åringen står i 2,95 prosent, hele 43 prosent høyere enn i september 2017. 3 prosent avkastning begynner å bli et helgodt alternativ for pengene i aksjemarkedet.

Amerikanske aksjer har rapportert en inntjeningsvekst på 24 prosent år over år i 2. kvartal etter at 81 prosent av selskapene har lagt frem tall, ifølge Factset.

30. juni forventet analytikerne at de amerikanske selskapene skulle vise en vekst på 20 prosent. De skyhøye forventningene har dermed blitt ettertrykkelig overgått.

Analytikerne forventer videre at inntjeningveksten skal holde seg nær 20 prosent for resten av året. Jones mener risikoen i markedet nå har steget, og at forventningene er særdeles høye.

Vil kreve en reprising

Med den eskalerende handelskrigen mellom USA og Kina som er bakteppe for markedene, og en økonomi som kan se ut til å være mot slutten av sykelen, mener aksjesjefen i London Capital at en resesjon kan være nært forestående.

- Jeg tror vi trenger en korreksjon. Spesielt når det gjelder forventningene og noe i forhold til verdsettelsene. Når dette inntreffer vil det definitivt kreve en reprising i form av vekstforventningene og dermed en vurdering av om det vil være et godt tidspunkt å gå inn i markedene på, sier Jones til CNBC.