Børs og finans

Analytiker spår kursoppgang – anbefaler kjøp

Illustrasjon av DNB: Investtech.com.

Illustrasjon av DNB: Investtech.com.

Artikkel av: Stian Jacobsen
16. august 2018 - 12.10

I torsdagens rapport fra Investtech anbefales kjøp av aksjer i DNB og Funcom. Førstnevnte får en vanlig kjøpsanbefaling mens sistnevnte får en svak kjøpsanbefaling.

- Investorene har over tid betalt stadig høyere priser for å kjøpe seg opp i DNB, og aksjen ligger i en langsiktig, stigende trendkanal. Stigende trender indikerer at bedriften er inne i en positiv utvikling og at kjøpsinteressen blant investorene er økende. Videre oppgang innenfor kanalen indikeres. Det ble gitt kjøpssignal fra en rektangelformasjon i juni. Denne har et kursmål på 172 kroner eller mer. Et positivt momentum indikerer økende kjøpsinteresse blant investorene og styrker aksjen på kort sikt. Det er kun kortsiktig motstand ved 169 kroner, mens det ligger støtte ved 156 kroner. Aksjen er positiv på innsidehandler. Vurdering: Kjøpskandidat, skriver analytikeren.

- Funcom har brutt den stigende trendkanalen på mellomlang sikt, noe som i første omgang indikerer svakere stigningstakt eller en mer sidelengs utvikling. Siden bruddet i mai, er det etablert støtte ved 18 kroner, noe som reduserer nedsiden. Det er motstand ved 24,70 kroner. Volumbalansen er positiv og momentumet er sterkt positivt. Disse forholdene styrker aksjen på kort sikt. Aksjen er svakt positiv på innsidehandler. Vurdering: Svak kjøpskandidat, avslutter Investtech.