An Error Occurred: Forbidden

Oops! An Error Occurred

The server returned a "403 Forbidden".

Something is broken. Please let us know what you were doing when this error occurred. We will fix it as soon as possible. Sorry for any inconvenience caused.
Børs og finans

Økonomiske utsikter

DNB Markets om aksjemarkedet

Økonomene i DNB Markets mener sannsynligheten for positiv avkastning i aksjemarkedet er større enn sannsynligheten for negativ avkastning.

Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Artikkel av: Marianne Løland Skarsgård
22. august 2018 - 10.01

Den globale veksttakten kan fortsatt forsvare positiv aksjeavkastning, hevder økonomene i DNB Markets i den ferske rapporten Økonomiske Utsikter.

De ser imidlertid på høyere inflasjon som en risikofaktor som kan begrense oppsidepotensialet, og mener en eskalerende handelskrig kan føre til nedgang på Oslo Børs.

«Til tross for at vi forventer noe avtakende vekst i verdensøkonomien, har en vekst tilsvarende den vi estimerer for de neste to årene historisk sett vært bra nok til å generere positiv avkastning i aksjemarkedet. Inntjeningsveksten til bedriftene er god, og revideringene av analytikernes estimater har vært bedre enn normalt i år, heter det i rapporten.

At inntjeningsveksten er god, er ifølge DNB Markets-økonomene spesielt viktig så sent i syklusen.

«Grunnen til det er at stigende renter typisk begrenser multippelekspansjon, det vil si høyere pris relativt til inntjening, og avkastningen i aksjer kommer dermed hovedsakelig fra høyere inntjeningsforventninger».

Det er ifølge økonomene imidlertid flere faktorer som indikerer at risikobildet fremover ikke er symmetrisk.

«Vi tror at sannsynligheten for positiv avkastning i aksjemarkedet er større enn sannsynligheten for negativ avkastning. Oppsiden i et positivt scenario er imidlertid mindre enn nedsiden i et negativt scenario. Derfor mener vi at en nøytralvekt i aksjer er mest passende nå», heter det i rapporten.