Børs og finans

Dårligere fra Olav Thon Eiendomsselskap

Olav Thon Eiendomsselskap leverer tall for 2. kvartal 2018.

Olav Thon - Foto: Finansavisen

Olav Thon - Foto: Finansavisen

Artikkel av: Martine Holøien
23. august 2018 - 08.29

Olav Thon Eiendomsselskap melder om et resultat etter skatt på 472 millioner kroner i 2. kvartal 2018, mot 793 millioner kroner i samme periode året før.

Resultat per aksje ble 4 kroner, mot 7 kroner ved samme korsvei i fjor.

Resultatet før skatt ble 628 millioner kroner, sammenlignet med 1.053 millioner kroner i fjor.

Driftsresultatet ble 817 millioner kroner, mot 1.153 millioner kroner året før.

Netto leieinntekter beløp seg til 628 millioner kroner, sammenlignet med 610 millioner kroner i 2. kvartal 2017.

- Sammenlignet med første halvår i fjor er resultatet noe lavere, men nedgangen forklares av lavere verdiøkning på eiendomsporteføljen. Resultatet før verdiendringer og skatter øker med 9 prosent fra i fjor, og vi er godt fornøyd med en betydelig resultatvekst før verdiendringer og skatter, sier konserndirektør for finans, Arne B. Sperre.

Investeringer og eiendomsprosjekter

Samlede nettoinvesteringer i 1. halvår var 689 millioner kroner, mot 946 millioner kroner i fjor. Det er mange prosjekter under oppføring, og det er ikke foretatt større eiendomskjøp så langt i 2018.

- Flere av våre største kjøpesentre er under utvidelse, og i løpet av høsten 2018 vil både Lagunen Storsenter i Bergen, Amfi Moa i Ålesund, Oasen Storsenter i Haugesund og Amfi Steinkjer utvides med betydelig areal. Kjøpesentrene vil få et utvidet vare- og tjenestetilbud, noe som er viktig for å møte den økte konkurransen fra netthandel, sier Sperre.

Godt fornøyd

- Vi er godt fornøyd med første halvår. Veksten i norsk økonomi øker og etterspørselen etter næringseiendom i Norge er høy. Konsernets kjøpesentre utvikler seg tilfredsstillende, og kjøpesentrene tilpasses digitalisering av varehandelen både ved bruk av ny teknologi og ved å utvide vare- og tjenestetilbudet på sentrene. Alt i alt synes vi forholdene ligger godt til rette for at vi skal kunne skape betydelige aksjonærverdier også i tiden fremover, fortsetter Sperre.

Her er rapporten og presentasjonen