Børs og finans

Fikk over ti mill. i etterlønn

Da Baard Schumann plutselig måtte gå på dagen fikk han også med seg over ti millioner kroner i etterlønn.

Baard Schumann. Foto: Finansavisen.

Baard Schumann. Foto: Finansavisen.

Artikkel av: Martine Holøien
16. august 2018 - 08.44

I midten av juni kom meldingen om at tidligere konsernsjef Baard Schumann fratrådte som konsernsjef med umiddelbar virkning. Schumann har fått munnkurv, og ifølge eier av Selvaag Bolig, Olav Selvaag, kan Schumann få avkorting i etterlønnen dersom han bryter taushetsklausen i sluttavtalen, skriver DN.

Selvaag Bolig la frem tall for 2. kvartal onsdag. Schumann fikk rundt ti millioner kroner i etterlønn da han forlot Selvaag Bolig. Ifølge kvartalsrapporten hadde Selvaag Bolig en økning på 12 millioner kroner i lønnskostnader som skyldes «avsetninger til etterlønn og avsluttede ansettelsesforhold», skriver avisen.

- Mye av beløpet skyldes Schumanns avgang. Det er etterlønn i to år pluss avsetninger til pensjon, sier Selvaag til avisen.

I 2017 fikk Schumann som administrerende direktør en avlønning på 17,2 millioner kroner inklusive ledelsens aksjespareprogram og bonuser, ifølge årsrapporten.