Børs og finans

– Jeg er overrasket. Det stiger litt mye

Analytiker er overrasket over rallyet blant fiskeaksjene.

Foto: Salmar.

Foto: Salmar.

Artikkel av: Øystein Byberg
1. august 2018 - 07.09

Sjømatindeksen steg over tre prosent på Oslo Børs tirsdag. Aksjer som Salmar, Grieg Seafood, Lerøy Seafood, NTS, Salmones Camanchaca og Austevoll Seafood var opp mellom fire og åtte prosent.

– Jeg er overrasket. Det stiger litt mye. Markedet synes å være vel optimistisk med tanke på prisutviklingen i vår, og glemmer at det er mye fisk i vannet, sier sjømatanalytiker Tore A. Tønseth i Sparebank 1 Markets til DN.

Han har nøytral- og salgsanbefaling på de fleste aksjene i sektoren.
– Vi mener at aksjemarkedet undervurderer priseffekten av at det kommer mye volum laks i tiden fremover. Vi tror prisfallet i høst skal bli dypere enn det markedet legger til grunn. Det er ni prosent mer biomasse i sjøen på den fisken som slaktes i årets andre halvår enn på det som ble slaktet i samme periode i fjor, sier analytikeren til avisen.