Børs og finans

- Vil øke LNG-prisene

Kina innfører toll på amerikansk LNG

Handelskrigen mellom stormaktene eskalerer ytterligere.

President Donald Trump i kabinettmøte i Det hvite hus mandag 9. april i Washington. Foto: AP Photo / Evan Vucci

President Donald Trump i kabinettmøte i Det hvite hus mandag 9. april i Washington. Foto: AP Photo / Evan Vucci

Artikkel av: Njål Eivind Kleiven
6. august 2018 - 09.15

Kina innfører en tariff på 25 prosent på import av amerikansk LNG som svar på USAs planer om tariffer verdt 200 milliarder dollar på kinesiske råvarer fra 10 prosent til 20 prosent.

Det skriver Upstream, som viser til en uttalelse fra det kinesiske handelsdepartementet på fredag. 

LNG er blant de 5.207 amerikanske råvarene som Kina vil sette en ekstra tariff på, ifølge det kinesiske handelsdepartementet.

Av Kinas totalimport av LNG på 38 millioner tonn i 2017, utgjorde bare 1,5 millioner tonn, eller 2,2 prosent, import fra USA.

- På kort sikt vil tollen sannsynligvis øke LNG-prisene. Kinesiske kjøpere vil bære byrden av tollpåslaget fordi det er nok etterspørsel etter amerikansk LNG utenfor Kina, sier Giles Farrer, analysesjef for global gass og LNG hos Wood Mackenzie, til Upstream.

Det amerikanske petroleumsinstituttet (API) et heller ikke begeistret for tollen som nå påføres amerikansk LNG.

- Amerikanske naturgass- og oljeselskaper er allerede truffet av amerikanske tariffer på industriprodukter og stål som er essensielt for industrien vår. Nå vil man bli truffet av kinesisk toll på viktige eksportvarer, noe som vil påvirke amerikanske arbeidsplasser som er direkte og indirekte involvert i energiindustrien, sier visepresident i API for regulatorirske og økonomiske retningslinjer, Kyle Isakower til Upstream.