Børs og finans

Meglerhus stokker om – anbefaler ni aksjer

Foto: Rawpixel.com / Shutterstock / NTB/Scanpix.

Foto: Rawpixel.com / Shutterstock / NTB/Scanpix.

Artikkel av: Stian Jacobsen
20. august 2018 - 11.19

Forrige uke klatret den anbefalte porteføljen til SpareBank 1 Markets 2,2 prosent, noe som betyr at den er opp 18,5 prosent hittil i år.

Denne uken velger analytikerne Lars-Daniel Westby og Petter Kongslie å kvitte seg med Spectrum. Samtidig åpner de døren for Seadrill, Odfjell Drilling og Norsk Hydro.

- For å øke eksponeringen mot oljeservice tar vi denne uken inn både Seadrill og Odfjell Drilling. Seadrill har etter en omstendelig restruktureringsprosess kommet ut med en styrket balanse og en forbedret likviditetsprofil, men er fortsatt et høybeta spill på forbedring i dypvannsmarkedet, skriver analytikerne.

SpareBank 1 Markets mener Odfjell Drilling har kommet seg styrket gjennom nedturen sammenlignet med sine konkurrenter, med både en sterk ordrereserve og styrket flåte ved kjøpet av Deepsea Nordkapp. Analytikerne omtaler aksjen som en attraktiv oppkjøpskandidat.

- Innen aluminium forventer vi at kapasitetsutnyttelsen vil øke de neste årene. Det nærmer seg også valg i Brasil, og det virker som om valget må gjennomføres før vi får en løsning på Alunorte. Dette ser vi på som en trigger og tar inn Norsk Hydro i porteføljen, avslutter analytikerne.

Kjøpsanbefalingene:

* Norwegian

* Golden Ocean

* Bank Norwegian

* Seadrill

* Evry

* Gjensidige

* Subsea 7

* Norsk Hydro

* Odfjell Drilling

Det er verdt å merke seg at SpareBank 1 Markets var rådgiver i forbindelse med den private plasseringen i Odfjell Drilling og børsnoteringen av Evry.