Børs og finans

Mener Self Storage Group har mer å gå på

DNB Markets ser mer oppside.

Øystein Stray Spetalen - Foto: Iván Kverme/Finansavisen

Øystein Stray Spetalen - Foto: Iván Kverme/Finansavisen

Artikkel av: Odd Steinar Parr
15. august 2018 - 09.35

En lang rekke selskaper har lagt frem tall for 2. kvartal i dag. Blant disse er Self Storage Group, som tilbyr utleie av mindre lagerlokaler til privatmarkedet i flere av de største byene i Norden.

- Selskapet oppnår i denne nisjen høyere kvadratmeterpriser enn de større logistikkaktørene. Minilagrene var tidligere i hovedsak i leide lokaler, men selskapet har etter børsnoteringen i 2017 satset på vekst i egne arealer. I løpet av 2. kvartal ble det kjøpt en eiendom i Trondheim og en i Kristiansand. Totalt tilbyr selskapet lagring ved i overkant av 90 anlegg, skriver DNB Markets i dagens aksjerapport.

For 2. kvartal ventet meglerhuset en omsetning på 56 millioner og en EBITDA (driftsresultat før av- og nedskrivninger) på 16 millioner kroner. Fasiten viste en topplinje på 58,7 millioner, og en EBITDA på 18 millioner kroner.

Før evt. justeringer etter dagens rapport har DNB Markets en kjøpsanbefaling med kursmål 18,50 kroner.

Self Storage Group stiger 2,6 prosent til 15,90 kroner i tidlig handel på Oslo Børs onsdag. Meglerhuset ser dermed enn så lenge en oppside på rundt 16 prosent fra dagens nivåer.

Øystein Stray Spetalen og Ferncliff-systemet er storaksjonærer i selskapet, som har Martin Nes som styreleder.