Børs og finans

Musk kan bli bedt om å erklære seg inhabil

Styret i Tesla skal avholde møte neste uke.

(AP Photo/Evan Vucci, File)

(AP Photo/Evan Vucci, File)

Artikkel av: Rune Tryti
10. august 2018 - 13.59

Styret i Tesla planlegger å avholde et møte neste uke sammen med finansielle rådgivere for å utforske Musks forslag om å ta Tesla av børs, melder CNBC.

Tidligere denne uken annonserte Musk på Twitter at han vurderer å ta bilprodusenten av børs, og at han hadde finansiering til milliardavtalen i boks. I tweeten skrev Tesla-sjefen at dersom han tar selskapet av børs, vil aksjonærene bli innløst til en kurs på 420 dollar. Det vil i så fall verdsette Tesla til omtrent 71 milliarder dollar, og utgjøre et av de største oppkjøpene i historien.

Ifølge folk som er kjent med saken, vil styret i Tesla sannsynligvis be styreformann Musk om å erklære seg inhabil, mens styret ser på forslaget om å ta selskapet av børs. Musk vil samtidig bli bedt om hente inn sin egen gruppe med rådgivere, skriver CNBC.

Det har de siste dagene vært mye spekulasjoner blant aksjonærer og finansfolk om hvem som kunne finansiert det eventuelle oppkjøpet til Musk.