Børs og finans

- Mer klar enn noensinne

Pioneer Marine-sjefen er optimistisk til tørrbulkmarkedet

Rederiet snudde skuta i andre kvartal med drahjelp fra høyere rater og større flåte. Til tross for truende handelskriger, tror sjefen at markedet vil forbli sterkt fremover.

Tørrbulk, illustrasjon. Foto: Finansavisen.

Tørrbulk, illustrasjon. Foto: Finansavisen.

Artikkel av: Are  Strandli
29. august 2018 - 15.43

Det Singapore-baserte rederiet Pioneer Marine kunne rapportere om økte timecharter-ekvivalente inntekter sammenlignet med 2. kvartal 2017.

TCE-inntektene i 2. kvartal 2018 endte på 13,6 millioner dollar, opp fra 11,1 millioner dollar i tilsvarende periode året før.

Inntektene skyldes både høyere rater og innlemmingen av ytterligere to skip i flåten, opplyses det.

Resultatet i kvartalet endte på 1,1 millioner dollar, mot et tap på 1,9 millioner dollar i andre kvartal i fjor.

Ved utgangen av kvartalet hadde selskapet en kontantbeholdning på 52,8 millioner dollar, inkludert 13,7 millioner dollar i bundne midler.

Ikke skremt

I juni og juli tok rederiet levering av tre Handysize-skip som det betalte totalt 39 millioner dollar for. I den forbindelse ble det også inngått en lånefasilitet med ABN Amro på 64,4 millioner dollar i juni.

Pioneer Marine eier nå en flåte på 17 Handysize-skip, én Handymax, og et Supramax-skip.

- Med en flåte på 19 effektive skip og en økning i chartering-aktvititeten er Pioneer mer klar enn noensinne for å tjene kunder over hele verden, sier konsernsjef Torben Janholt i Pioneer Marine.

Rederitoppen ser lyst på fremtiden og lar seg ikke skremme av en mulig handelskrig.

- Til tross for truende handleskriger, opplever tørrbulkmarkedet fortsatt en fornuftig balanse mellom tilbud og etterspørsel, og vi ser frem til resten av året med optimisme, sier han.

Rederiet verdsettes til rett under 607 millioner kroner på OTC-listen der det ble notert i mars 2014.