Børs og finans

Spår opptur for børstaper – i morgen kommer tallene

Foto: Dragon Images / Shutterstock / NTB/Scanpix.

Foto: Dragon Images / Shutterstock / NTB/Scanpix.

Artikkel av: Stian Jacobsen
7. august 2018 - 08.47

Tallknuserne i DNB Markets minner om at Wallenius Wilhelmsen legger frem sin Q2-rapport etter børsslutt i morgen kveld. Selskapet vil deretter følge opp publiseringen med en presentasjon torsdag morgen.

- Etter et kursfall på nærmere 40 prosent til NOK 39 pr aksje tok vi i juni anbefalingen opp til kjøp med et kursmål på NOK 51 pr aksje. Det ser ut som vi i hovedsak hadde rett når det gjaldt at de negative nyhetene rundt selskapet på det tidspunktet allerede var reflektert i kursnivået, skriver analytiker Ole-Andreas Krohn.

DNB Markets håper investorene igjen begynner å se fremover, og i stigende grad blir villige til å verdsette selskapet basert på en mer normalisert historisk inntjening.

- På våre estimater for 2019 er aksjen i markedet nå verdsatt på henholdsvis EV/EBITDA 6,1x og P/E 6,9x, mens den på kursmålet vil være verdsatt på respektive 7,5x og 10x for de samme multiplene og basert på de samme estimatene, avslutter analytikeren.

Mandag sluttet aksjen på 36,60 kroner.