Børs og finans

«Tigergutt» solgte i Facebook

Har tjent en formue på Fang-aksjene.

Credit: Eric Gevaert / Shutterstock / NTB scanpix

Credit: Eric Gevaert / Shutterstock / NTB scanpix

Artikkel av: Rune Tryti
15. august 2018 - 14.55

Utvandrede hedgefondforvalter Ole Andreas Halvorsen i Viking Global Investors har de siste årene vært tungt lastet i amerikanske teknologiaksjer.

 Hedgefondet eide på et tidspunkt nær én prosent av aksjene i Facebook. Inntil nylig satt fondet på rundt 0,40 prosent av aksjene i Facebook, men ferske posisjonsoversikter viser at Halvorsen har solgt seg kraftig ned, skriver DN.

Forvalteren har solgt rundt en tredjedel av beholdningen i Facebook, og basert på snittkurser fra april til juni utgjør det et nedsalg på rundt 4,6 milliarder kroner, skriver avisen.

Halvorsen har også redusert beholdningen i Netflix betydelig. Basert på snittkurser har hedgefondet solgt Netflix-aksjer for 2,8 milliarder kroner. I tillegg har Halvorsen solgt aksjer i Alphabet (Google), men har kjøpt for 1,6 milliarder kroner i Amazon.

Ifølge DN hadde hedgefondet ved utgangen av juli tjent 4,7 milliarder dollar de tre siste årene, tilsvarende 39 milliarder kroner, på de såkalte Fang-aksjene: Facebook, Amazon, Netflix og Google (Alphabet).

Tigergutt

Halvorsen – som er fra Østfold – er kjent som en av stjerneforvalteren Julian Robertsons tigergutter, eller «tiger cubs». Robertson er kjent som hedgefondenes far, og Halvorsen slo seg opp som forvalter under Robertson i hans berømte hedgefond Tiger Management på 1980- og 1990-tallet. 

I 1999 etablerte Halvorsen hedgefondet Viking Global Investors, som har vokst til å bli en av de største hedgefondene i verden, og beskrives av Robertson som en av de fremste i bransjen.

Halvorsen driver sitt fond med base i Greenwich i delstaten Connecticut, og regnes som en av verdens best betalte hedgefondsforvaltere.

Ifølge Kapitals liste over Norges 400 rikeste personer, hadde Halvorsen en formue på 25 milliarder kroner i 2017.