Børs og finans

Tror oppgangen på Oslo Børs fortsetter

Oslo Børs kan fortsette oppgangen etter at tirsdagen endte med beste sluttnotering noensinne, tror sjefstrateg Leif-Rune Rein i Nordea.

Leif-Rune Rein - Foto. Eivind Yggeseth/Finansavisen

Leif-Rune Rein - Foto. Eivind Yggeseth/Finansavisen

Artikkel av: NTB
7. august 2018 - 21.59

Med god hjelp av oljegigantene ble hovedindeksen på Oslo Børs tirsdag trukket opp til rekordhøye 905,36 poeng, en stigning på 1,4 prosent. Dermed har børsen så langt i år steget med over 11 prosent. Rein i Nordea ser ingen grunn til at oppgangen ikke skal fortsette, skriver Dagens Næringsliv.

– Økonomisk og inntjeningsmessig ser jeg ikke bort ifra at det kan bli nye børsrekorder i høst. Det har gått fint i norsk økonomi en stund, og oljeprisen er økende. Jeg er derfor ikke overrasket over tirsdagens rekord, men det er tilfeldig at det skjedde akkurat den dagen, sier Rein.

Olav Chen i Storebrand Asset Management mener også at oppgangen på Oslo Børs hovedsakelig skyldes høy oljepris, kombinert med en svak krone.

– Jeg tror ikke veksten er over, men hastigheten vil nok dale, sier han.

(©NTB)