Energi

Brentoljen snart i 90 dollar?

- Dersom prisen trekker tilbake etter test av motstanden rundt 79,90-80 dollar ligger det støtte ved 78,10 og 75 dollar, samt ved 73 dollar som også er sammenfallende med gulvet i den lange stigende hovedtrenden, skriver Christiania Securities i en ny oppdatering torsdag. 

Foto: Egorov Artem / Shutterstock / NTB scanpix

Foto: Egorov Artem / Shutterstock / NTB scanpix

Artikkel av: Nicolai C. Steckmest Sivertsen
13. september 2018 - 19.51

- Etter at Brent-oljen brøt opp fra en omvendt hode-skuldre-formasjon for et snaut år siden har oljeprisen steget 40 prosent, skriver Christiania Securities i en ny oppdatering. 

- Formasjonen som vi kommenterte for et år siden da vi gikk ut og anbefalte long-posisjoner i Brent-oljen, indikerte en opptur til 82 dollar fatet, altså rett over de nivåene prisen ligger på nå, melder meglerhuset. Tidlig torsdag ettermiddag koster ett fat Brent-olje rett over 79 dollar i spotmarkedet.

Bilde: Christiania Securities

Etter den kraftige oppgangen gjennom høsten 2017 og vinteren 2018 har prisen stabilisert seg i en konsolideringsformasjon og svingt mellom 71 og 79 dollar, ifølge Christiania Securities, som skriver at dersom det skulle komme et brudd opp gjennom motstanden ved 79 til 80 dollar og taket i konsolideringsformasjonen, kan dette indikere en videre opptur til 88 dollar fatet eller mer. 

- Dersom prisen trekker tilbake etter test av motstanden rundt 79,90-80 dollar, ligger det støtte ved 78,10 og 75 dollar, samt ved 73 dollar som også er sammenfallende med gulvet i den lange stigende hovedtrenden, avslutter meglerhuset.