Børs og finans

Dagens handel er i gang på Wall Street

Foto: Stuart Monk / Shutterstock / NTB/Scanpix.

Foto: Stuart Monk / Shutterstock / NTB/Scanpix.

Artikkel av: Stian Jacobsen
14. september 2018 - 15.35

Fire minutter etter at handelen tok til på New York-børsen har Nasdaq-indeksen lagt på seg 0,04 prosent og står i 8.017,22 poeng, mens Dow Jones står i 26.183,63 poeng etter en oppgang på 0,14 prosent.

Ferske tall viser at detaljhandelsomsetningen i USA var opp 0,1 prosent på månedsbasis i august 2018, mot ventet 0,4 prosent. Detaljhandelsomsetningen eksklusive kjøretøysalg var opp 0,3 prosent i perioden på månedsbasis, mot ventet 0,5 prosent. 

Importprisindeksen i USA var i august ned 0,6 prosent på månedsbasis, mot ventet 0,2 prosent. 

Den amerikanske industriproduksjonen økte med 0,4 prosent på månedsbasis i august. Ifølge Direkt Makro var det ventet en oppgang på 0,3 prosent. Samtidig har det blitt kjent at industriens kapasitetsutnyttelse var på 78,1 prosent i perioden.

Oppdatert klokken 16.02: Lagrene av usolgte varer (detaljhandel, grossister og fabrikker) økte med 0,6 prosent på månedsbasis i juli. Det skal ha vært i tråd med forventningene.