An Error Occurred: Forbidden

Oops! An Error Occurred

The server returned a "403 Forbidden".

Something is broken. Please let us know what you were doing when this error occurred. We will fix it as soon as possible. Sorry for any inconvenience caused.
Børs og finans

Facebook vil begynne å faktasjekke bilder og videoer

- Mange av våre tredjeparts faktasjekking-samarbeidspartnere har kompetanse til å evaluere bilder og videoer, og er opplært i visuell verifisering, for eksempel omvendt bilde-søk og analyse av bildemetadata, som når og hvor bildet eller videoen ble tatt, skriver Facebook i en melding torsdag. 

Foto: AP Photo/Andrew Harnik, File

Foto: AP Photo/Andrew Harnik, File

Artikkel av: Nicolai C. Steckmest Sivertsen
13. september 2018 - 20.21
An Error Occurred: Forbidden

Oops! An Error Occurred

The server returned a "403 Forbidden".

Something is broken. Please let us know what you were doing when this error occurred. We will fix it as soon as possible. Sorry for any inconvenience caused.

Facebook vil begynne å faktasjekke bilder og videoer, ifølge en melding fra selskapet torsdag. 

- Folk deler flere millioner bilder og videoer på Facebook hver dag. Vi tror at denne typen deling er særdeles overbevisende på grunn av at de er visuelle. Med det sagt, så tror vi det gir en lett mulighet for aktører å manipulere, skrev Facebook i meldingen. 

Redigerte bilder ble regelmessig brukt av russiske agenter for å manipulere 2016-valget i USA, ifølge utgitte eksempler fra den amerikanske kongressen. 

Facebook har økt innsatsen i faktasjekking og tredjeparts menneskelige korrekturlesere de siste månedene i et forsøk på å beskytte fremtidige valg fra utenlandsk forstyrrelse. Selskapet har allerede oppdaget hva de selv har kalt «samordnet falsk oppførsel» før midtveisvalget i november.

- Mange av våre tredjeparts faktasjekking-samarbeidspartnere har kompetanse til å evaluere bilder og videoer, og er opplært i visuell verifisering, for eksempel omvendt bilde-søk og analyse av bildemetadata, som når og hvor bildet eller videoen ble tatt, skrev selskapet torsdag. 

- Faktasjekkere kan vurdere sannheten eller falskheten til et bilde eller en video ved å kombinere disse ferdighetene med andre journalistiske praksiser, for eksempel å bruke forskning fra eksperter, akademikere eller myndigheter, avsluttet Facebook meldingen. 

Facebook-aksjen er i skrivende stund ned 0,27 prosent til 161,56 dollar. 

An Error Occurred: Forbidden

Oops! An Error Occurred

The server returned a "403 Forbidden".

Something is broken. Please let us know what you were doing when this error occurred. We will fix it as soon as possible. Sorry for any inconvenience caused.