Børs og finans

Forvalter tjente syv millioner på fem timer

Martin Mølsæter tjente på papiret syv millioner kroner på fem timer på Hydro-kurshopp.

Martin mølsæter - Foto: Eivind Yggeseth/Finasavisen

Martin mølsæter - Foto: Eivind Yggeseth/Finasavisen

Artikkel av: Marianne Løland Skarsgård
6. september 2018 - 15.21

- Fondet har kjøpt seg kraftig opp i Norsk Hydro etter en svært svak periode i forkant av 1. september, skriver First Generator-forvalter Martin Mølsæter i en fersk porteføljerapport, ifølge DN.

- Jeg har også fortsatt å kjøpe etter at denne rapporten ble gitt ut. Hydro utgjør i dag rundt 13 prosent av porteføljen til fondet, sier Mølsæter til avisen.

Hydro meldte natt til torsdag at et halvt år med forhandlinger med lokale og føderale myndigheter i Brasil har ført frem til to avtaler som kan være et viktig steg på veien mot en tillatelse til å gjenoppta full produksjon ved Alunorte-anlegget. Hydro-aksjen var i 14.30-tiden torsdag opp 3,7 prosent på Oslo Børs. Det betyr at de rundt 4,3 millioner Hydro-aksjene First Generator hadde torsdag morgen i løpet av få timer ble over 7,3 millioner kroner mer verdt, skriver DN.

- Jeg mener at de to avtalene som nå er inngått, er veldig positive nyheter for Hydro. Det viktigste ser for meg nå ut til å være gjort, og det bør nå nærmest være en formalitet å få på plass tillatelsene til å gjenoppta full produksjon, mener Mølsæter.