Børs og finans

Hva vil Apple finne på i dag?

Nervøs start på New York-børsen

AP Photo/Richard Drew, File/NTB/Scanpix.

AP Photo/Richard Drew, File/NTB/Scanpix.

Artikkel av: Stian Jacobsen
12. september 2018 - 15.35

To minutter etter at handelen tok til på New York-børsen har Nasdaq-indeksen falt 0,14 prosent og står i 7.961,01 poeng, mens Dow Jones står i 25.996,75 poeng etter en oppgang på 0,10 prosent.

Apple

Det er ventet at Apple vil bruke dagen til å komme med nye produktnyheter på sin årlige pressekonferanse i Cupertino, California.

Apple-aksjen omsettes nå for 222,66 dollar, ned 0,55 prosent.

Bedre tider

- I USA går det også bra makromessig. Den amerikanske NFIB-indeksen, som måler stemningen blant småbedriftene i USA, steg til et nytt, rekordhøyt nivå i august. Det er nok først og fremst skattelette og reduserte reguleringer, samt sterk vekst i den innenlandske etterspørselen som har løftet aktiviteten og stemningen for småbedriftene, slo Knut A. Magnussen fast i dagens rapport fra DNB Markets.

I kveld slippes Beige Book, som er Fed sin regionale undersøkelse i forkant av rentemøtene.

Det er grunn til å tro at også den rapporten vil tegne et optimistisk bilde av økonomien og indikere at lønnsveksten er på vei oppover som følge av et stadig strammere arbeidsmarked, avslutter Magnussen.

Olje

I OPECs månedsrapport for september kan vi lese at kartellet forventer at verdens oljeetterspørsel vil være på 100,23 millioner fat per dag i 2019. Det forrige estimatet var på 100,26 millioner fat per dag.