Børs og finans

Norwegian til topps i ny kåring

Norwegian kåret til «grønneste» flyselskap på transatlantiske ruter.

Bjørn Kjos - Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix

Bjørn Kjos - Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix

Artikkel av: Marianne Løland Skarsgård
12. september 2018 - 10.41

Norwegian er utnevnt til verdens mest drivstoffeffektive flyselskap på transatlantiske ruter av det internasjonale miljøinstituttet The International Council on Clean Transportation (ICCT), går det frem av en pressemelding.

ICCT har analysert drivstoffbruket til de 20 største flyselskapene som flyr mellom Europa og USA. Resultatet viser at Norwegian har et drivstoffbruk på 44 passasjerkilometer per liter, noe som er 33 prosent mer drivstoffeffektivt enn bransjegjennomsnittet.

Nye fly vinn-vinn 

- Det viktigste et flyselskap kan bidra med for å redusere miljøutslippene, er å investere i nye fly. Nye fly er vinn-vinn for miljøet, passasjerenes komfort om bord, billettprisene og bidrar til lavere kostnader for flyselskapet. Anerkjennelsen fra ICCT er viktig for oss, fordi det bekrefter at vår investering i de nyeste flyene på markedet er det viktigste miljøtiltaket i luftfarten, sier konsernsjef Bjørn Kjos i Norwegian.

Norwegian har en av verdens yngste og mest moderne flyflåter med en gjennomsnittsalder på 3,7 år. På grunn av den unge flåten, har selskapet redusert utslippene per passasjer med 30 prosent siden 2008.

- De siste årene har det vært en fremvekst av lavprisselskaper med unge flyflåter på transatlantiske ruter, men Norwegian er fortsatt det mest drivstoffeffektive flyselskapet, sier Brandon Graver, ansvarlig for ICCT-studien.

For andre gang

ICCT har gjennomført analysen to ganger - i 2014 og 2017. Begge gangene ble Norwegian utnevnt til verdens mest drivstoffeffektive flyselskap på transatlantiske ruter.