Børs og finans

Nytt millionkrav til gårsdagens børsrakett

Oceanteam klatret tirsdag vanvittige 176,49 prosent på Oslo Børs. Nå kreves det ytterligere millioner til granskning av gammel grums.

Southern Ocean. Foto: Oceanteam.

Southern Ocean. Foto: Oceanteam.

Artikkel av: Siri Knutsen Vosgraff
12. september 2018 - 08.17

Den rettslige granskningen hemmer den nye starten til skakkjørte Oceanteam. Nå krever granskeren nye tre millioner kroner, skriver Dagens Næringsliv.

I april tok obligasjonseierne over selskapet, og far og sønn Hessel og Haico Halbesma, som hadde vært hovedaksjonærer og ledet rederiet i ti år, måtte gå. En måned tidligere fikk mindretallsaksjonærene gjennomslag i Bergen tingrett for sitt krav om en granskning, ettersom Hessel og Haico Halbesma i løpet av 2015 og 2016 ifølge avisen totalt hadde tatt ut flere titalls millioner kroner i diverse honorarer - uten klarering fra generalforsamlingen.

Les også: Aksjonæropprør i Oceanteam

Advokat Nicolai Skridshol i advokatfirmaet Sands ble oppnevnt av retten som gransker, samtidig som selskapet måtte betale tre millioner kroner for å dekke granskningen. Nå krever Skridshol ifølge DN ytterligere tre millioner kroner til granskningen, og har varslet at det kan bli snakk om mer.

- Dette er helt hull i hodet. De som sto bak de forholdene som skal granskes, er for lengst ute. Vi har møtt granskerne, og har gitt dem det vi kan av dokumenter. Mens vi prøver å stable et selskap på bena, blir vi sittende med skjegget i postkassen. Granskningen hindrer selskapet i å komme videre, sier Diederik Legger, som har ledet det børsnoterte offshorerederiet Oceanteam siden i vår, til avisen.

Advokat Skridshol vil ikke fortelle DN hvorfor han har lagt inn krav om nye tre millioner kroner til granskning, og Tingretten vil ifølge avisen ta stilling til kravet i løpet av neste uke.

Tirsdag var Oceanteam børsens soleklare vinner, etter at det ble kjent at selskapet har signert en kontrakt med et av Storbritannias største energiselskaper.

Aksjen endte opp vanvittige 176,49 prosent til 1,67 kroner. Omsetningen var allikevel på kun drøye 10 millioner kroner.