Børs og finans

Olav Thon håver inn milliarder

Foto: Eivind Yggeseth, Finansavisen.

Foto: Eivind Yggeseth, Finansavisen.

Artikkel av: Stian Jacobsen
12. september 2018 - 09.06

Første halvår 2018 hadde Olav Thon Gruppen driftsinntekter på 5,40 milliarder kroner mens resultatet før skatter endte på 1,33 milliarder kroner - det høyeste halvårsresultat noensinne i Olav Thon Gruppen.

I samme periode i fjor hadde selskapet driftsinntekter på 5,54 milliarder kroner og et resultat før skatt på 1,03 milliarder kroner.

- Den gode resultatutviklingen fortsatte i første halvår 2018, og konsernets resultat før skatter økte med hele 300 millioner kroner fra første halvår i 2017. Resultatveksten kan forklares både av høyere leieinntekter og økte salgsgevinster i eiendomsvirksomheten, resultatfremgang i Thon Hotels og en betydelig nedgang i konsernets rentekostnader, sier konserndirektør for finans, Arne B. Sperre, i en melding.

Ved halvårsskiftet eide og forvaltet Olav Thon Gruppen 101 kjøpesentre i Norge og Sverige, og rundt 400 andre næringseiendommer og boligeiendommer.

Årlige leieinntektsnivå i eiendomsporteføljen var 5,49 milliarder kroner ved utgangen av første halvår. 

Thon Hotels hadde ved halvårsskiftet 11.600 hotellrom fordelt på 78 hoteller i Norge og utlandet.

- Våre virksomheter er i godt driv og utvides stadig. Olav Thon Gruppens investeringer i første halvår var 1,7 milliarder kroner, og majoriteten av disse var eiendomsprosjekter. Et betydelig antall av konsernets kjøpesentre utvides og fornyes, blant annet for å tilpasse seg digitaliseringen av varehandelen. Fornyelsen av Thon Hotels fortsetter, og stadig flere hoteller åpnes i en ny og tidsriktig drakt, avslutter Sperre.