Børs og finans

Tor Olav Trøim snakket opp aksjen

Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB/Scanpix.

Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB/Scanpix.

Artikkel av: Stian Jacobsen
13. september 2018 - 16.28

Hovedindeksen på Oslo Børs falt i dag 0,04 prosent før den sluttet på 905,82 poeng. Det ble omsatt aksjer for 3,7 milliarder kroner.

Store selskaper som Telenor, Yara og DNB la på seg henholdsvis 1,68 prosent, 0,56 prosent og 0,15 prosent mens Norsk Hydro falt 1,51 prosent.

Olje/Equinor

Et fat Nordsjøolje omsettes for 79,09 dollar, ned 0,82 prosent.

Selv om oljeprisen faller litt tilbake, har den de siste dagene fått støtte av tall fra American Petroleum Institute (API), som viste et overraskende stort lagertrekk i råolje i forrige uke. I tillegg har amerikanske energimyndigheter (EIA) jekket opp sine prognoser for Brent-oljen.

Equinor la på seg 0,05 prosent før den sluttet på 216,90 kroner.

Borr Drilling

Godstemningen rår på Paretos olje- og offshorekonferanse i Oslo, og blant onsdagens bidragsytere var styreleder Tor Olav Trøim i Borr Drilling.

- Vi har en ambisjon om raskt å returnere en betydelig andel kontanter til aksjonærene. Hvis vi ikke betaler ut utbytter i 2020, har vi mislyktes. Når vi får alle riggene på kontrakt, er det ingen grunn til å sitte på kontanter, sa Trøim til Reuters på konferansen.

Markedet likte budskapet, og sendte Borr Drilling opp 7,1 prosent til 36,20 kroner i onsdagens handel på Oslo Børs. Torsdag klatret aksjen ytterligere 1,66 prosent til 36,80 kroner. Dagens høyeste notering var på 38 kroner.

Oceanteam

Oceanteam fortsetter sine voldsomme svingninger. Etter å ha steget kraftig tirsdag, toppet aksjen taperlisten onsdag med et fall på 37,1 prosent. Torsdag la aksjen på seg 4,76 prosent og sluttet på 1,10 kroner.

Tirsdag ble det kjent at Oceanteam Solutions hadde signert en avtale med et av Storbritannias største energiselskaper. Kontrakten omfatter levering av en lekter til transport av kabler fra Norge til Nederland.

Thin Film Electronics

Apple lanserte onsdag en rekke nye iPhone-modeller. Ifølge en melding fra Thin Film Electronics vil de nye modellene kunne skanne Thinfilms smarte etiketter rett fra telefonens kamera.

Aksjen hoppet 38,46 prosent til 1,19 kroner.

Forvalter Martin Mølsæter i First Generator sier til TDN Direkt at dagens kursoppgang var berettiget

Hugo Games

Hugo Games signerte mandag en intensjonsavtale om å kjøpe det California-baserte spillselskapet 5th Planet Games. Selskapet melder nå at prislappen er på om lag 1,2 millioner dollar.

5th Planet Games, som har spesialisert seg i å utvikle og publisere fellesskapsbaserte mobilspill, ble etablert i 2009 og har 15 ansatte. Ifølge meldingen vil Hugo Games bruke eksisterende likviditet til å kjøpe selskapet.

Hugo Games klatret 4,55 prosent til 2,30 kroner.

XXL

DNB Markets nedjusterer ifølge en markedsoppdatering kursmålet på XXL til 40 kroner, fra tidligere 50 kroner, skriver TDN Direkt. Salgsanbefalingen gjentas.

Meglerhuset venter at XXL vil rapportere et svakt resultat for 3. kvartal 24. oktober, og analytikerne mener den langsiktige guidingen trolig vil bli nedjustert, som følge av økt marginpress.

Aksjen falt 3,32 prosent til 43,70 kroner.

Saferoad Holding

Saferoad Holding har søkt om strykning av selskapets aksjer fra notering på Oslo Børs, opplyses det i en melding. Det er innvilget fra Oslo Børs.