Børs og finans

Witzøe-formue redusert med 10 mrd. på ett år

Gustav Magnar Witzøe var Norges rikeste med en ligningsformue på over 11 milliarder kroner. Nå er mesteparten tryllet bort.

Faksimile: Finansavisen 29. mai 2013

Faksimile: Finansavisen 29. mai 2013

Artikkel av: Øystein Byberg
26. september 2018 - 07.31

Gustav Magnar Witzøe  var i en alder av 23 år Norges rikeste person. I 2016 hadde han en ligningsformue på 11,14 milliarder kroner. Ifølge DN viser Witzøes ferske ligning for 2017 en formue på 1,13 milliarder kroner. Det skjer etter at familiens investeringsselskap Kverva har vært igjennom en omfattende omorganisering.

– Reduksjonen er en følge av de reglene som gjelder ved denne type omorganisering. Som følge av de reglene som gjelder ved omorganisering brukes lavere verdier enn de ligningsmessige verdiene, sier daglig leder Helge Moen i Kverva til avisen.

Det har ikke lykkes DN å få en kommentar fra Witzøe.

Gustav jr. eier 97 prosent av Kverva, som igjen kontrollerer 52,46 prosent av Salmar.

Witzøe betalte 53,4 millioner kroner i skatt i fjor, 84 millioner mindre enn han gjorde året før.