Børs og finans

Aksjesjef: Da er det vanskelig å se en betydelig oppside

DNB Markets Alexander Opstad mener inflasjonen i USA de neste månedene vil bestemme retning på aksjemarkedene.

Alexander Opstad, her sammen med Thomas Breivik. Foto: Iván Kverme / Finansavisen

Alexander Opstad, her sammen med Thomas Breivik. Foto: Iván Kverme / Finansavisen

Artikkel av: Siri Knutsen Vosgraff
12. oktober 2018 - 08.30

Det har vært knallrødt på børsene verden over de siste dagene, etter at de amerikanske børsene falt kraftig onsdag kveld. Oslo Børs hadde i går sin verste dag på to år, mens det på Wall Street fortsatte nedover.

DNB Markets aksjesjef, Alexander Opstad, peker som så mange andre på forventninger om raskere renteoppgang og høyere inflasjon som hovedårsaken til fallet, skriver DN.

- Hvordan inflasjonen i USA blir de neste månedene kommer til å bestemme retning på aksjemarkedene. Skulle lange renter fortsette å tikke opp, er det vanskelig å se betydelig oppside i aksjemarkedet. Men vårt hovedscenario er absolutt et fortsatt positivt aksjemarked, sier han til avisen.

Både han og hans kollega, aksjestrateg Paul Harper, ser likevel en parallell til 60-tallet der S&P 500 falt 22 prosent. Ikke på grunn av resesjon, men fordi inflasjonen steg kraftig og overrasket etter en lang periode med lave renter.

- Men for å komme dit må du få inflasjonstall som overrasker på oppsiden. Og du må få renter som er høyere enn 3,15, sier Harper til DN, og påpeker at det er hvor fort renten øker som betyr noe.

Hegnar.no pratet med Paul Harper om børsfallet torsdag: - Som investor bør du være ekstra aktsom