Børs og finans

Anbefaler fire aksjer

Foto: Rawpixel.com / Shutterstock / NTB/Scanpix.

Foto: Rawpixel.com / Shutterstock / NTB/Scanpix.

Artikkel av: Stian Jacobsen
9. oktober 2018 - 08.58

I den siste ukerapporten fra Nordea kan vi lese at analytikerne ikke foretar noen utskiftinger i de norske aksjene som er med i Nordisk 20-listen.

Det betyr at BW Offshore, PGS, Subsea 7 og Europris er det norske bidraget i porteføljen.

- Forrige uke ga oss en liten deja-vu på tilstandene vi hadde i markedet for noen år tilbake, der «good news is bad news». Sterke makrodata fra USA, sammen med positive uttalelser om amerikansk økonomi fra sentralbanksjef Powell, førte til et byks i amerikanske renter. Tiåringen i USA steg til 3,23 prosent, det høyeste nivået siden 2011, og dro med seg rentene i andre regioner opp. Aksjemarkedet reagerte negativt, skriver Nordea Markets.