Børs og finans

Data Respons-oppkjøp i Tyskland

- Strategisk viktig.

Kenneth Ragnvaldsen, Konsernsjef i Data Respons. Foto: Eivind Yggeseth/Finansavisen.

Kenneth Ragnvaldsen, Konsernsjef i Data Respons. Foto: Eivind Yggeseth/Finansavisen.

Artikkel av: Odd Steinar Parr
10. oktober 2018 - 17.35

Data Respons har i dag inngått avtale om å kjøpe 100 prosent av aksjene i IT Sonix og XPure, to forsknings- og utviklingsselskaper med totalt 125 medarbeidere lokalisert i Leipzig, går det frem av en børsmelding.

Selskapene er ledende nisjeleverandører av spesialisttjenester og såkalt SW-teknologi (Java, «embedded», cloud, data science (AI) og agile UXUI), spesielt rettet mot «connected car»-løsninger, tingenes internett, mobile tjenester og «embedded»-applikasjoner.

- Med denne transaksjonen fortsetter vi å styrke vår tilstedeværelse i Tyskland, det desidert største industrielle markedet i Europa og derfor et strategisk viktig marked for oss, sier toppsjef Kenneth Ragnvaldsen i en kommentar.

Les mer her.

Data Respons falt 0,3 prosent til 25 kroner på Oslo Børs onsdag ettermiddag.