Børs og finans

Dow 40.000 kommer, men bare etter en stor panikk

- Investorer bør være ute av aksjer i mesteparten av 2019.

Foto: AP Photo/Richard Drew

Foto: AP Photo/Richard Drew

Artikkel av: Nicolai C. Steckmest Sivertsen
11. oktober 2018 - 19.41

Tilbake i januar 2016, da Dow Jones Industrial Average handlet rundt 16.000-nivået, sa Yves Lamoureux, president i det makroøkonomiske forskningsfirmaet Lamoureux & Co., at blue-chip-indeksen ville toppe 25.000 poeng innen tre eller fire år. Det tok ikke så lang tid. 

Nå, mens Dow klamrer seg fast 500 punkter over den milepælen, står Lamoureux fast bak en annen bullish spådom: Dow 40.000. 

Med en ting må skje før den tid. 

Ut av aksjer

- Vi ser en stor panikk som tar form nå, og som vil fortsette inn i neste år. Oppgangen vi forutså er over, sa Lamoureux til MarketWatch. 

- Investorer bør være ute av aksjer i mesteparten av 2019, la han til. 

Lamoureux, som stort sett gikk i kontanter i løpet av sommeren, forutser at aksjemarkedet kan miste en tredjedel av verdien i det kommende året, noe som fører til en «hyperinflasjon av finansielle eiendeler», som til slutt bærer Dow helt opp til 40.000 i årene som følger. 

Lamoureux sier Federal Reserve, som president Trump nylig beskrev som «loco», vil se til å støtte oppgangen. 

- Fed vil mest sannsynligvis begynne å kjøpe aksjer i 2020, sa han. 

I fjor foreslo IMFs sjefsøkonom Olivier Blanchard at tidligere uhørt politikk kan være nødvendig for å bekjempe den neste alvorlige resesjonen. 

For øyeblikket kan Fed kun kjøpe statsobligasjoner og boliglånsrelaterte eiendeler, men ifølge Blanchard er den beste politikken at banken skal laste opp eiendeler med høye premier, slik som aksjer. 

- Det kan gjøre susen, sa han. 

Lamoureux tror det faktisk kan gjøre en forskjell. Men bare etter et veldig stygt 2019.