Børs og finans

Er han Norwegians neste sjef?

- Jeg har ingen planer om å bytte jobb med det første, sier sjef for Hurtigruten Daniel Skjeldam.

Daniel Skjeldam. Foto: Iván Kverme/Finansavisen

Daniel Skjeldam. Foto: Iván Kverme/Finansavisen

Artikkel av: Marianne Løland Skarsgård
5. oktober 2018 - 11.26

Nåværende administrerende direktør i Hurtigruten, Daniel Skjeldam, var en del av oppstart-teamet i Norwegian Air Shuttle, og jobbet i de fem siste årene av sin karriere i flyselskapet som kommersielldirektør. Siviløkonomen fra NHH har blitt nevnt som aktuell kandidat som Bjørn Kjos' etterfølger, den dagen han går av.

For et par uker siden skrev Nettavisen at en potensiell kandidat som etterfølger er Skjeldam. Kjos har tidligere selv uttalt at datteren og Norwegian-pilot Anne Helene Kjos også kunne gjøre jobben som Norwegian-sjef.

Bytter ikke nå

Skjeldam, som har vært offiser i Forsvaret og har styreerfaring fra flere selskaper innen finans, reiseliv og transport, ville verken avkrefte eller bekrefte om han er aktuell for stillingen og om han har fått spørsmål om å overta.

«Jeg har i dag en fantastisk jobb i et selskap med store globale vekstambisjoner og utrolig dyktige ansatte, og jeg har ingen planer om å bytte jobb med det første», skriver Skjeldam i en e-post til Hegnar.no.

Sjefen for Hurtigruten legger til at han utover dette, på generelt grunnlag, ikke kommenterer denne type spørsmål.

Skjeldam har jobbet som konsernsjef for til Hurtigruten siden høsten 2012, og ble den gang den yngste lederen for et børsnotert selskap. I mai 2013 fikk Hurtigruten sitt første positive driftsresultat siden 2006.

- Vi har en plan

Styreleder i Norwegian og Partner i Advokatfirmaet Simonsen Vogt Wiig, Bjørn Kise, uttalte i slutten av september at jakten på Kjos sin etterfølger var i gang.

- Styret har satt i gang en prosess for å identifisere mulige etterfølgere til Bjørn. Vi har en plan, sa Kise til Nettavisen. 

Kise har ikke besvart Hegnar.no sin henvendelse.

Vi gjør oppmerksom på at Trygve Hegnar er styreleder i Silk Topco, som han eier 4,91 prosent av gjennom selskapet Periscopus AS. Silk Topco eier på sin side Hurtigruten.