Børs og finans

Europeisk rentedom klar

Stimulanser i tre måneder til.

Mario Draghi. AP Photo/Michael Probst

Mario Draghi. AP Photo/Michael Probst

Artikkel av: Odd Steinar Parr
25. oktober 2018 - 13.46

Den europeiske sentralbanken (ECB) holder styringsrenten på null.

Den marginale innskuddsrenten blir stående på minus 0,40 prosent, mens den marginale utlånsrenten holdes på 0,25 prosent.

Dette er i tråd med konsensus.

Snart er det slutt

ECB venter at styringsrentene holder seg på dagens nivåer minst gjennom sommeren 2019, og i alle tilfeller så lenge som nødvendig for sikre at inflasjonen nærmer seg nivåer som er under, men nær, 2,0 prosent på mellomlang sikt.

Sentralbanken skriver videre at den venter å fortsette obligasjonskjøpsprogrammet, som nå er trappet ned fra 30 til 15 milliarder euro i måneden - frem til og med desember.

Da venter ECB at nettokjøpene avsluttes, betinget av at innkommende nøkkeltall bekrefter inflasjonsutsiktene på mellomlang sikt.

Stillstand i euroen

DNB Markets ventet på forhånd ingen endringer i politikken eller nye signaler på dette møtet. 

- Det blir likevel interessant å se hvordan Draghi kommenterer de svake makrotallene i det siste og den statsfinansielle situasjonen i Italia under pressekonferansen, skrev seniorøkonom Knut A. Magnussen i dagens morgenrapport fra meglerhuset.

Pressekonferansen begynner som vanlig klokken 14:30.

Euroen har reagert minimalt på ECBs rentebeskjed. EURUSD står i skrivende stund (14:07) i 1,1413, mot 1,1407 like før rentedommen ble offentliggjort.