Børs og finans

Godkjenner Telia-oppkjøp

Men tilsynet er bekymret.

Thore Berthelsen (t.h.) og Abraham Foss (Telia-sjef per 5/10 2018). Foto: Eivind Yggeseth/Finansavisen.

Thore Berthelsen (t.h.) og Abraham Foss (Telia-sjef per 5/10 2018). Foto: Eivind Yggeseth/Finansavisen.

Artikkel av: Odd Steinar Parr
5. oktober 2018 - 10.24

Konkurransetilsynet har i dag orientert Telia om at selskapets oppkjøp av Get/TDC tillates, skriver tilsynet selv på sine hjemmesider.

- Til tross for at Telia og Get/TDC er to store aktører i Norge, møtes de i liten grad som direkte konkurrenter. Konkurransetilsynet har derfor kommet til at oppkjøpet kan tillates, sier prosjektleder Marita Skjæveland i en kommentar.

Telia har i Norge hovedsaklig virksomhet innen mobil- og fasttelefoni. Get/TDC sin hovedvirksomhet i Norge er innenfor fast bredbånd og TV-distribusjon, men selskapet har også noe virksomhet innen mobil- og fasttelefoni.

Uttrykker bekymring

Tilsynet uttrykker likevel bekymring for konkurransesituasjonen i det norske mobilmarkedet.

- Vi har derfor gått grundig til verks for å undersøke de konkurransemessige virkningene av at Telia kjøper Get/TDC. Blant annet har vi gjennomført en omfattende informasjonsinnhenting blant nærmere 40 kunder og konkurrenter i de berørte markedene. På bakgrunn av disse undersøkelsene er Konkurransetilsynets vurdering at Telias oppkjøp av Get/TDC ikke i betydelig grad vil hindre effektiv konkurranse, sier avdelingsdirektør Gjermund Nese.

- Strategisk milepæl

Telia er naturligvis fornøyd med Konkurransetilsynets godkjennelse.

- Dette er en strategisk milepæl i vår og norsk telehistorie. Sammen skal vi skape et nytt industrielt selskap som skal bli en slagkraftig og uavhengig konkurrent til markedslederen. Det er bra for samfunnet, og det er bra for alle norske forbrukere, sier Telia Norge-sjef Abraham Foss i en kommentar.

Les mer her.

Telia-melding her.