Børs og finans

Har blitt 130 mrd. mindre verdt siden nyttår

Med et nytt fall tirsdag bikker Danske Bank 130 milliarder kroner i tapt markedsverdi så langt i år.

Thomas F. Borgen. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix via AP/NTB/Scanpix.

Thomas F. Borgen. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix via AP/NTB/Scanpix.

Artikkel av: Martine Holøien
23. oktober 2018 - 12.50

2018 har for Danske Bank vært preget av hvitvaskingsskandalen, der det potensielt kan være hvitvasket penger for et firesifret milliardbeløp, samt tidligere adm. direktør Thomas F. Borgens etterfølgende avgang, skriver Berlingske Business.

En intern rapport utført i september indikerer ifølge avisen at minst 200 milliarder euro, eller 1.897 milliarder kroner, nesten uten kontroll har flommet gjennom den estiske avdelingen i Danske Bank.

Rapporten viser også at ledelsen har vært oppmerksom på problemene og at flere ansatte i Estland er meldt til politiet.

Tirsdag formiddag er aksjene i Danske Bank ned 2,07 prosent til 127,75 kroner. Banken er dermed i skrivende stund verdt 114,5 milliarder danske kroner, tilsvarende 145,6 milliarder kroner. Dette er rundt 101,9 milliarder danske kroner mindre sammenlignet med nyttår, eller 129,6 milliarder kroner.

Presset på aksjen skyldes hovedsakelig utsiktene til potensielle bøter.