Børs og finans

Hunter Group vil drifte tankskipene med konkurrent

Rederiet er utnevnt til teknisk rådgiver for Hartree Maritime Partners. Sammen vil de danne en pool av nye VLCC-er med scrubbere installert. 

Arne Fredly på Investordagen 2017. Foto: Ole Christian Rønning/Hegnar.no.

Arne Fredly på Investordagen 2017. Foto: Ole Christian Rønning/Hegnar.no.

Artikkel av: Are  Strandli
24. oktober 2018 - 09.40

New York-baserte Hartree Maritime Partners har utnevnt Arne Fredlys tankrederi Hunter Group som teknisk rådgiver, ifølge en melding onsdag.

Hunter Group vil bidra med nybyggtilsynstjenester i forbindelse med byggingen av Hartrees fire VLCC-er ved DSME-verftet i Sør-Korea.

Målet er at Hartrees og Hunters totalt 11 VLCC-er blir så like som mulig.

- Hunter Group er fornøyd med å ha fått muligheten til bidra med nybyggtilsynstjenester til Hartree. Vi tror denne avtalen vil gi begge selskapene betydelige kostnadsbesparelser og synergier, sier konsernsjef Erik Frydendal i Hunter Group.

Hartree og Hunter har en intensjon om å danne en scrubber-tilpasset "pool" der de to selskapenes tilsammen 11 VLCC-er skal drives. 

- Ved å kombinere Hartree's globale erfaring med trading og chartering, og Hunters tekniske kunnskap vil denne poolen jobbe for å minimere driftskostnadene samtidig som inntektene maksimeres, sier daglig leder Guy Merison i Hartree Maritime Partners.  

Hartree Maritime Partners har finansiell støtte fra Guggenheim Capital i ryggen. Hunter Group har som kjent Arne Fredly som største aksjonær, samt flere andre kjente norske investorer på eiersiden.

Arne Blystad, Sundt-familien, Wilhelmsen-familien og Fredrik Halvorsen er blant disse. 

Les også: - Et stadig mer attraktivt oppkjøpsmål