Børs og finans

Hydrogen-selskap henter penger og sikter mot børs

Hydrogen er i ferd med å revolusjonere produksjonen av miljøvennlig energi. Nå skal Hydrogenpro hente 100 millioner kroner og noteres på børs.

Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Terje Mikalsen. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Artikkel av: Njål Eivind Kleiven
6. oktober 2018 - 11.40

Hydrogen er "hot" som aldri før, og flere ser nå store muligheter innenfor produksjon av miljøvennlig energi.

- Vi står foran en revolusjon når det gjelder produksjon av grønn hydrogen. Vi kan levere hydrogen så billig at det kan sammenlignes med gasskraft, sier Terje Mikalsen, styreleder i Hydrogenpro og seriegründeren bak Norsk Data og Hafslund Nycomed, til DN.

Sammen med Richard Espeseth, sjefen i Hydrogenpro, og et kobbel av gamle Hydro-karer, skal Mikalsen lage og levere hydrogenanlegg som kan gjøre noe man tidligere trodde var komplett umulig: lage hydrogen fra fornybar energi som kan konkurrere med prisen på hydrogen fra naturgass, skriver DN. Nå skal selskapet snart ut og hente penger. Det siktes mot børsnotering.

- Vi har engasjert Fearnley Securities til å hjelpe med å skaffe kapital til ekspansjon og i neste omgang børsnotering. Vi har ganske store planer for produksjon og sammenstilling i Norge eller andre steder i Europa, så vi trenger penger til det. Størrelsen vil avhenge av noen detaljerte planer, men det vil være mer enn 100 millioner kroner for å si det sånn. Vi er ikke vellykket i 2022 hvis vi ikke har godt over 100 millioner i omsetning, sier Mikalsen til DN.

- I fasen vi er i nå koster det en del ressurser, tid og penger å komme på banen, utbroderer Richard Espeseth overfor DN.