An Error Occurred: Forbidden

Oops! An Error Occurred

The server returned a "403 Forbidden".

Something is broken. Please let us know what you were doing when this error occurred. We will fix it as soon as possible. Sorry for any inconvenience caused.
Børs og finans

- Kan bidra til å bedre stemningen i aksjemarkedet

Uroen og usikkerheten i markedet er ikke over helt ennå, ifølge sjeføkonom Kjetil Olsen i Nordea Markets.

Foto: Erik Johansen / NTB scanpix

Foto: Erik Johansen / NTB scanpix

Artikkel av: Marianne Løland Skarsgård
26. oktober 2018 - 08.57

«Det har svingt bra på aksjemarkedene i det siste» skriver sjeføkonom Kjetil Olsen i Nordea Markets i morgenrapporten.

I går løftet Wall Street seg mye opp på sterke resultattall, fra blant annet Twitter og Microsoft. S&P 500 var opp hele 1,9 prosent etter å ha falt med tre prosent dagen før.

«Gårsdagen brakte den amerikanske indeksen opp i pluss igjen for året samlet», skriver Olsen.

Økt risikoaversjon

Etter stengetid i USA kom det imidlertid svakere tall enn ventet fra Amazon og Alphabet, morselskapet til Google.

«Det bidro til økt risikoaversjon igjen, og til at oppgangen i USA ikke bidro til noe «relief» i Asia i natt. Der er det stort sett ned over hele fjøla», heter det fra sjeføkonomen.

I Hong Kong er Hang Seng er ned 0,9 prosent og i Kina er CSI 300 ned 1 prosent.

«Den kinesiske renminbien fortsetter å svekke seg, og vi har nå den svakeste valutakursen på ti år. Lange amerikanske renter kom også opp på dagen i går, men det svake risikosentimentet som ble vist i Asia i natt har brakt de ned igjen», skriver Olsen.

10 års amerikanske statsrenter står i skrivende stund i 3,09 prosent.

«Amerikanske aksjefutures peker ned med 0,6 prosent, så uroen og usikkerheten i markedet er nok ikke over helt ennå», mener Olsen.

Oljeprisen kom litt opp til 76 dollar per fat og kronen styrket seg gjennom store deler av gårsdagen, men har i løpet av natten igjen svekket seg.

Kan løfte stemningen

I dag vil det ifølge sjeføkonomen være mye fokus på amerikanske BNP-tall.

«Sterke tall i dag kan bidra til å bedre stemningen i aksjemarkedet. Veksten i 2. kvartal var på hele 4,2 prosent q/q årlig rate og ISM indikerer at veksten har holdt seg oppe siden da», skriver Olsen i Nordea Markets.

Tallet for 2. kvartal ble imidlertid hjulpet av midlertidige faktorer som høyere salg av blant annet soya-bønner til Kina.

«Salgene ble fremskyndet grunnet toll-satsene, som ikke var innfaset den gang, noe de er nå. Konsensus venter derfor en nedgang i veksten til 3,3 prosent årlig rate og 0,8 prosent q/q», skriver seniorøkonomen.

Han viser til at en vekst rundt 3¼ prosent vil være på linje med veksten i første halvår i gjennomsnitt, og fortsatt vesentlig over de fleste andre store økonomiene.

An Error Occurred: Forbidden

Oops! An Error Occurred

The server returned a "403 Forbidden".

Something is broken. Please let us know what you were doing when this error occurred. We will fix it as soon as possible. Sorry for any inconvenience caused.