Børs og finans

Kraftig hopp for de største kryptovalutaene

Flere av de største kryptovalutaene stiger kraftig etter fallet i omdiskutert kryptovaluta.

Foto: AP Photo/Kin Cheung, File

Foto: AP Photo/Kin Cheung, File

Artikkel av: Martine Holøien
15. oktober 2018 - 14.26

Den omdiskuterte kryptovalutaen tether faller mandag 2,98 prosent til 0,95 dollar. Samtidig stiger de tre største kryptovalutaene - målt i markedsverdi - kraftig.

Bitcoin stiger i skrivende stund 5,89 prosent til 6678,55 dollar. Etherum klatrer 6,34 prosent til 212,92 dollar, mens XRP kan skimte med en oppgang på hele 7,10 prosent til 0,45 dollar.

Det har blitt undersøkt om Tether Limited faktisk har nok reserver til å matche mengden tokens i omløp - noe som Tether hevder at det gjør, ifølge nyhetsbyrået.

- Det er bekymring for om tether virkelig er støttet av dollar og rykter om at USDT (tether) blir avnotert fra ulike kryptobørser, skriver Charles Hayter, konsernsjef for CryptoCompare, til CNBC i en epost.

Tether er kjent i bransjen som en «stablecoin», en kryptovaluta for å unngå volatilitet i kryptovalutaer som bitcoin.

Et betydelig sving i prisen på tether bør komme som en overraskelse på investorer da den er ment å ha en statisk valutakurs på én tether til én dollar, skriver nyhetsbyrået.

- Hvis det blir sådd tvil om at tether kan holde en stabil verdi, vil investorer som sitter på USDT mest sannsynlig flytte sine midler til andre kryptovalutaer, skriver Mati Greenspan, senior markedsanalytiker hos eToro, til CNBC i en epost.

Du kan følge utviklingen i kryptovalutaene her