Børs og finans

Oppdatert

Må «rettferdiggjøre» forliket med SEC

Dommer vil ha bevis på at avtalen er rimelig og rettferdig, og tjener den offentlige interesse.

Elon Musk. (AP Photo/Chris Carlson, File)

Elon Musk. (AP Photo/Chris Carlson, File)

Artikkel av: Rune Tryti
4. oktober 2018 - 21.05

Dommer Alison Nathan i New York ønsker at Elon Musk og finanstilsynet (SEC) skal utarbeide en felles begrunnelse om hvorfor avtalen mellom de to partene skal godkjennes. Ifølge Marketwatch betyr ikke dette at dommeren ønsker å avvise avtalen, men heller at hun vil ha bevis på hvorfor avtalen er «rimelig og rettferdig» og at den tjener offentlighetens interesse.

For en uke siden ble det kjent at SEC saksøkte Tesla-sjef Elon Musk for bedrageri. Bakgrunnen for søksmålet var Twitter meldingen fra august, hvor Musk skrev at han vurderte å ta Tesla av børs til kurs 420 dollar.

Musk og SEC ble kort tid senere enige om et forlik hvor Musk og Tesla må betale 20 millioner dollar hver i bøter. I tillegg må Musk gå av som styreformann i Tesla, men han får fortsette som administrerende direktør. Tesla må også ansette to uavhengige personer som skal kontrollere Musk sine kommunikasjonsaktiviteter.

Det er altså denne avtalen de to partene må rettferdiggjøre overfor dommeren.

Tesla-aksjen faller i skrivende stund 4,5 prosent på Wall Street.

Gjorde narr av SEC

I en tweet publisert av Musk torsdag kveld norsk tid, kaller Musk SEC for "Shortseller Enrichment Commission". SEC står egentlig for "Securities and Exchange Commission".

Musk sitt "navnbytte" kommer ikke akkurat som noen overraskelse, ettersom han er kjent for å komme med skarpe kommentarer mot de som shorter selskapet hans. (Se bilde av tweeten under). 

Tesla-aksjen faller ytterligere to prosent i etterhandelen på Wall Street.