Børs og finans

- Motstå trangen til å kjøpe fallende tech-aksjer!

- Vi har alle forskjellige risikoprofil, og vi bør investere tilsvarende. Og for meg akkurat nå er dette en tid for å være defensiv, sier Roger McNamee. 

foto: AP Photo/Richard Drew

foto: AP Photo/Richard Drew

Artikkel av: Nicolai C. Steckmest Sivertsen
11. oktober 2018 - 20.33

Usikkerhet om renter, finanspolitikk, handel og neste måneds mellomvalg betyr at det er en god tid for investorer å være defensiv, forteller Elevation Partners medgrunnlegger Roger McNamee til CNBC på torsdag.

- Økonomien er fortsatt sterk, men det er en forferdelig masse signaler der ute som tyder på at aksjekursene kommer til å lide i forhold til mer konservative ting, for eksempel statsobligasjoner, McNamee sa på CNBC. 

I torsdagens volatile handel var aksjer under press, en dag etter at Dow Jones Industrial Average og S&P 500 stupte mer enn 3 prosent hver, samtidig som Nasdaq falt nesten 4,5 prosent.

Lite strukturell endring

McNamee, en tidlig investor i Facebook, sa at til tross for de ville svingningene, har det fundamentale i markedet ikke forandret seg mye i løpet av det siste året.

- Vi har levd i et klima der forventningen var at rentene ville være oppe, du har høyere inflasjon i horisonten, du har store endringer som skjer i USAs finanspolitikk når det gjelder nedskjæringer, du har store endringer i vår handelspolitikk, sa McNamee. 

Idiosynkratiske problemer

Michael Nathanson, grunnlegger i MoffettNathanson, poengterte at noen store teknologibedrifter faller spesielt hardt fordi alle har sine egne idiosynkratiske problemer.

I intervjuet med McNamee sa Nathanson at Snap kunne gå tom for penger; Twitters kostnader stiger i 2019; Facebook hadde svak guiding i andre kvartal; og Netflix, med sin abonnent-avhengiget, er vanskeligere å forsvare hvis prisene stiger. 

Snap og Facebook er ned henholdsvis 54 prosent og 13 prosent i år. Twitter er imidlertid opp 12,6 prosent. Netflix er opp om lag 70 prosent i samme periode.

Spesielt i henhold til mellomvalget neste måned, sa McNamee at han føler seg mer komfortabel med short-posisjoner. 

- Valget er neste store milepæl, sa McNamee.

- Jeg vil ikke eie noe lenge, fordi prisene går opp. Derfor eier jeg ting veldig, veldig kort, la han til.

Men McNamee nevnte avslutningsvis at hans tilnærming til aksjer er en veldig personlig en. 

- Jeg er i en alder der jeg ikke ønsker å prøve å tjene alt tilbake, fortsatte han. 

- Vi har alle forskjellig risikoprofil, og bør investere tilsvarende. Og for meg akkurat nå er dette en tid for å være defensiv, avsluttet han.