Børs og finans

-Musk sine tweeter er farlige

Må kontrolleres, mener tidligere SEC-sjef

Elon Musk. (AP Photo/Chris Carlson, File)

Elon Musk. (AP Photo/Chris Carlson, File)

Artikkel av: Rune Tryti
7. oktober 2018 - 14.05

Musk sine tweeter er farlige, og må kontrolleres, mener tidligere SEC-sjef Harvey Pitt ifølge CNBC. Han mener samtidig at Musk sin fornærmelse av SEC på torsdag ikke er ulovlig.

For kort tid siden ble det kjent at Elon Musk hadde inngått et forlik hvor han og Tesla må betale 20 millioner dollar hver i bøter. I tillegg må Musk gå av som styreformann i Tesla, men han får fortsette som administrerende direktør. Tesla må også ansette to uavhengige personer som skal kontrollere Musk sine kommunikasjonsaktiviteter.

Bakgrunnen for forliket var et søksmål mot Musk, knyttet til Twitter meldingen fra august, hvor han skrev at han vurderte å ta Tesla av børs til kurs 420 dollar.

På torsdag, kun kort tid etter forliket med SEC ble inngått, publiserte Musk en tweet med teksten: – Vil bare si at Shortseller Enrichment Commission gjør en fantastisk jobb. Og navneskiftet er så riktig.

Meldingen hvor han kaller SEC for Shortseller Enrichment Commission var åpenbart en fornærmelse mot byrået.

Ifølge Pitt illustrerer denne meldingen hvorfor SEC gjorde rett i å kreve at Musk sin twitter aktivitet må kontrolleres, skriver CNBC. Han sier samtidig at fornærmelsen mot byrået, uansett hvor tullete den er, ikke er ulovlig. Han har lov til å uttrykke sine meninger, sier den tidligere SEC-sjefen.

Pitt mener at tweeten får investorene til å bekymre seg for rasjonaliteten til personen som styrer selskapet.  

Før forliket mellom de to partene kan godkjennes, må de utarbeide en felles begrunnelse for hvorfor avtalen er "riktig"