Børs og finans

Norwegian-analytiker: Selskapet kan gå tom for penger

- Det er ikke en «done deal» at Norwegian vil gå under, skriver flyanalytiker. 

Bjørn Kjos - Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix

Bjørn Kjos - Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix

Artikkel av: John Inge Seljehaug
12. oktober 2018 - 11.34

- Norwegian så ut til å være i fare for å umiddelbart gå tom for kontanter med flydrivstoffpriser på 700 dollar pr tonn. På 785 dollar pr tonn og negativ utvikling i enhetsinntektene i september er risikoen høyere, gitt begrenset likviditet.

Det skriver Credit Suisse ifølge TDN Direkt, som er ute med en oppdatering på International Airlines Group (IAG).

Credit Suisse mener markedet for tiden ikke er fokusert på den potensielle Norwegian-muligheten for IAG, og mener likviditetssituasjonen i det norske selskapet kan utgjøre en kjøpsmulighet, ifølge nyhetsbyrået. 

Ingen done deal 

Bernstein støtter synet og mener det er likviditetsrisiko i Norwegian, som spår at kontantstrømmen fra driften vil være negativ det kommende året. 

Wall Street Journal skriver at meglerhuset også tror selskapet kan komme i brudd med sine lånebetingelser allerede første kvartal 2019.

- Det er ikke en «done deal» at Norwegian vil gå under, skriver analytiker Daniel Roeska, ifølge avisen og fortsetter.

- Hvis Norwegian kan avhende noen av sine bestillinger, finne finansiering for de resterende flyene i bestilling og hente egenkapital til å sikre lånebetingelsene og usikret gjeld for å finansiere driften i 2019, kan flyselskapet overleve stormen knyttet til den utvannende overgangen til langdistanse og høyere drivstoffkostnader.