Børs og finans

Ny sjef i Fredriksen-favoritt

Bengt Olsen blir ny finansdirektør i Sparebank 1 Nord-Norge.

John Fredriksen - Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

John Fredriksen - Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Artikkel av: Marianne Løland Skarsgård
12. oktober 2018 - 09.01

Bengt Olsen blir ifølge en melding ny finansdirektør i Sparebank 1 Nord-Norge.

Han kommer fra stillingen som økonomi- og finansdirektør og viseadministrerende direktør i DIPS AS, og har tidligere blant annet vært økonomisjef i Nordlandsbanken. Olsen er utdannet siviløkonom, og har en master i internasjonal økonomi.

- Jeg er både stolt og ydmyk over den tilliten som konsernsjef Jan-Frode Janson og styret i SpareBank 1 Nord-Norge har gitt meg. Selv om jeg har hatt en veldig spennende jobb i DIPS, var dette en for god mulighet til at jeg kunne la den passere, sier Olsen.

Han tiltrer i 1. kvartal 2019, og overtar etter Rolf Eigil Bygdnes som går av med pensjon.

John Fredriksen er gjennom Geveran Trading 3. største aksjonær i banken.

Erfaring fra styret 

48-åringen har jobbet i DIPS siden 2004. Samtidig har Olsen vært en del av styret i SpareBank 1 Nord-Norge siden 2016.

- Gjennom styrevervet har jeg fått inngående kjennskap til SpareBank 1 Nord -Norges virksomhet. Det har gitt meg sterk motivasjon for jobben som finansdirektør. Både fordi jeg virkelig kan assosiere meg med visjon, verdier og måten selskapet er drevet, men også fordi jeg tror jeg kan bidra til ytterligere utvikling, sier Olsen.

Fornøyd konsernsjef

Konsernsjef Jan-Frode Janson er svært fornøyd med å få Olsen som en del av konsernledelsen.

- Jeg har vel sjelden vært så sikker på at jeg har funnet riktig mann. I styret har Bengt Olsen demonstrert sin kompetanse på området han nå skal lede. Dessuten sikrer ansettelsen kontinuitet samtidig som vi får inn helt nye impulser. Begge deler er særdeles viktig når konsernet skal ta nye steg. (..), sier Janson.