Børs og finans

Obligasjonskongen ser renten opp i fire prosent

- Rentene: På marsj! 10-årsrenten er over tre prosent igjen, denne gangen uten at finansavisene bekymrer seg. Se 3,25 prosent på 30-årsrenten. Toårsrenten stengte over = game changer.

Foto: AP Photo/Richard Drew

Foto: AP Photo/Richard Drew

Artikkel av: Nicolai C. Steckmest Sivertsen
11. oktober 2018 - 19.22

Obligasjonskongen på Wall Street, Jeffrey Gundlach, vil ikke bli overrasket om statsobligasjonsrentene stiger til nye høyder før obligasjonsmarkedet roer seg. 

- Hvis du ser på diagrammer og på hvordan markedet oppfører seg, samtidig som du tenker på hva som ligger under obligasjonsmarkedet, ville det ikke vært overraskende i det hele tatt å se 30-årsrenten gå til fire prosent før 3,25-nivået er over, sa Gundlach til CNBC torsdag. 

- Kurven vil sannsynligvis stige, så kanskje den 10-årige renten klarer seg til 3,5 eller 3,6 prosent, la han til. 

Siste notering for 10-årsrenten var 3,17 prosent, ned fra 3,2 prosent tidligere denne uken. 30-årsrenten var sist på 3,35 prosent. 

-  En av de tingene som er veldig fascinerende med dette nedsalget i obligasjoner, er at det skjer samtidig som en veldig stor short-posisjon mot statsobligasjonsmarkedet, sa Gundlach. 

- Med dette nedsalget kunne du tro at det kanskje ville dempet noe av short-posisjoneringen som kanskje ser for seg å ta noe fortjeneste, fordi sjeldent har du denne overfylte posisjoneringen i et marked hvor alle tjener penger på det, avsluttet Gundlach. 

Gundlach er grunnlegger og administrerende direktør i DoubleLine. Han har et spesielt renommé i rentemarkedet. DoubleLine forvalter for over 120 milliarder dollar, ifølge selskapets nettside. 

Statsobligasjonsrentene har økt de siste ukene,  ettersom nye tall har økt optimismen rundt den amerikanske økonomien, noe som sendte 10-årsrenten og 30-årsrenten til nye høyder. Slike nivåer er forbi det obligasjonskongen kaller en «game changer». 

- Rentene: På marsj! 10-årsrenten er over tre prosent igjen, denne gangen uten at finansavisene bekymrer seg. Se 3,25 prosent på 30-årsrenten. Toårsrenten stengte over = game changer, skrev Gundlach på Twitter i september.