Børs og finans

Rødt på Wall Street

AP Photo/Richard Drew, File/NTB/Scanpix.

AP Photo/Richard Drew, File/NTB/Scanpix.

Artikkel av: Stian Jacobsen
8. oktober 2018 - 15.34

To minutter etter at handelen tok til på New York-børsen har Nasdaq-indeksen falt 0,71 prosent og står i 7.732,87 poeng, mens Dow Jones står i 26.337,52 poeng etter en nedgang på 0,41 prosent.

Denne uken er tynn hva gjelder makrodata som fenger markedets interesse, men i og med at fokuset nå er på frykt for høyere renter, vil inflasjonsdata i USA på onsdag og torsdag være verdt å følge med på. Det skriver sjefstrateg i Nordea Wealth Management, Leif-Rune Husebye Rein, i en rapport.

- Investorenes bekymringer er knyttet til den pågående handelskrigen mellom USA og Kina. Den kinesiske sentralbanken kuttet for øvrig reservekravene for bankene i natt, uten at dette hjalp på situasjonen. At sentralbanken tar slike grep indikerer svakheter i økonomien, skriver analysesjef Roger Berntsen i dagens rapport fra Netfonds.