Børs og finans

Ryanair-sjefen angriper Norwegian igjen

Ryanairs Michael O'Leary sier flere fortjener å gå konkurs

Ryanair-sjefen Michael O'Leary sier til Bloomberg at han håper flere flyselskaper vil forsvinne i vinter. Og nok en gang snakker han ned Norwegian.

Artikkel av: Stein Ove Haugen
22. oktober 2018 - 12.12

Ryanair fikk det tøffere i første halvår, men Ryanair-sjefen, Michael O' Leary, holder på guidingen for hele regnskapsåret, og mener den er ganske konservativ.

Han vil ikke utelukke at oljeprisen vil gå til 100 dollar, men i sine estimater har han en oljepris på 85 dollar til slutten av mars. 

- Vi er ganske bra hedget. Vi er 90 prosent hedget til 68 dollar fatet de neste 12 månedene, men vi er 10 prosent ikke-hedget. Så om oljeprisen går høyere i vinter, som er mulig, om den når 100 dollar fatet, må vi se på guidingen igjen. Men vi må kanskje også ta ned kapasiteten, kanskje stenge et par baser. I øyeblikket er det ikke sannsynlig, men vi vil ikke utelukke det.

- Det vil bli en kamp om hvem som har de laveste kostnadene i vinter, det er Ryanair. Og vi ser allerede konkurser (..) noen av de mindre som forsvinner og jeg håper ærlig talt at flere vil forsvinne i vinter, fordi de fortjener å forsvinne, fortsetter han.

Også i dette intervjuet må han snakke ned Norwegian.

- På 12 måneder ha oljeprisen steget til 85 dollar. Du har begynt å se en "shake out". Jeg tror dette vil bli en veldig, veldig vanskelig vinter, med mye lavere billettpriser, som er bra for Ryanair. Høyere oljepris for våre konkurrenter. Ta Norwegian. De er 85 prosent ikke-hedget. Vi er 90 prosent hedget for de neste 12 måndene. Mens vi betaler 68 dollar fatet, betaler de 85 dollar fatet. Og de har ikke cash til å overleve på 85 dollar fatet, sier han til Bloomberg.

Se hele intervjuet med Ryanair-sjefen Michael O'Leary

Kommunikasjonssjef Lasse Sandaker-Nilsen sier til Hegnar.no at dette føyer seg inn i rekken av useriøse utspill fra O'Leary.

- Vi er opptatt av å bygge et bærekraftig selskap for framtida til det beste for kundene, de ansatte og aksjonærene. O'Leary bør bruke tid på sitt eget selskap, skriver Sandaker-Nilsen i en sms.

An Error Occurred: Forbidden

Oops! An Error Occurred

The server returned a "403 Forbidden".

Something is broken. Please let us know what you were doing when this error occurred. We will fix it as soon as possible. Sorry for any inconvenience caused.