Børs og finans

Norsk Wall Street-stjerne med på prosessen?

Scorpio Tankers vil tilby aksjer for over 2 milliarder

Den norske Wall Street-stjernen Ole Slorer er etter alt å dømme med på den annonserte dealen gjennom sin nye jobb.

Foto: Scorpio Tankers.

Foto: Scorpio Tankers.

Artikkel av: Are  Strandli
9. oktober 2018 - 22.57

Det USA-noterte produkttankrederiet Scorpio Tankers ønsker å selge aksjer for 250 millioner dollar, eller om lag 2,1 milliarder kroner, gjennom et offentlig tilbud, ifølge en melding tirsdag kveld.

Nettoprovenyet fra tilbudet skal etter planen benyttes til generelle selskapsformål, opplyses det.

Det er imidlertid en kjent sak at markedet for produkttankskip har vært tøft, og at kapitalinnhentingen må kunne ses i sammenheng med det.

Som en del av tilbudet har de tilknyttede selskapene Scorpio Bulkers og Scorpio Services Holding, indikert interesse for å kjøpe aksjer i tilbudet med en minimumsverdi på henholdsvis 100 millioner dollar og 10 millioner dollar.

- Men, fordi indikasjoner på interesse ikke er bindende avtaler eller forpliktelser til å kjøpe, kan tilretteleggerne velge å selge flere, færre eller ingen aksjer i dette tilbudet til enten eller begge av disse enhetene i dette tilbudet, heter det i meldingen.

Meglerhusene som er hyret inn som tilretteleggere i forbindelse med aksjesalget er Bank of America Merril Lynch, BTIG LLC, og norske Clarksons Platou Securities.

Selskapet planlegger å gi disse en 30-dagers opsjon på å kjøpe ytterligere aksjer for inntil 37,5 millioner dollar.

Clarksons Platou Securities har forøvrig en kjøpsanbefaling på rederiets aksje og et kursmål på 6 dollar.

Scorpio-aksjen ble sist omsatt for 2,11 dollar i New York. Dermed venter det norske meglerhuset at aksjen skal nær tredoble seg.

I meglerhusets halvårlige shippingrapport der kursmålet ble gjentatt, understreket imidlertid Clarksons-analytikerne at de ikke så en kapitalinnhenting som sannsynlig på den nåværende verdsettelsen.

Norsk stjerneanalytiker

At BTIG er med på transaksjonen kan etter alle solemerker krediteres Ole Slorer, nordmannen som i en årrekke har jobbet for Morgan Stanley og flere ganger har blitt kåret til verdens beste oljeserviceanalytiker.

Sarpingen som i flere år har vært leder for storbankens oljeserviceteam har også jobbet mye med shipping.

I april i år ble han hentet til BTIG for å fokusere på gjennomføringen av transaksjoner innen energi og shipping. 

- Han vil spille en kritisk rolle i å styrke vår bankplattform for å møte våre kunders rådgivnings-, taktiske- og transaksjonsbehov. Som en energi- og shippingekspert vil han tilby differensiert innsikt på feltet og hjelpe kundene til å navigere landskapet, uttalte BTIGs kommersielle direktør Matt Clark da ansettelsen ble annonsert.

Kjempeflåte

Scorpio Tankers har en flåte på 109 produkttankskip som det enten leier eller leaser.

Av disse er 38 LR2 tankskip, 12 LR1 tankskip, 45 MR tankskip og 14 Handymax tankskip.

Gjennomsnittsalderen er så lav som 3,1 år.

Rederiet er registrert på Marshalløyene, og hovedkontoret ligger i Monaco.