Børs og finans

Står klar med 19 mrd. hvis børsfallet fortsetter

- Flere på kontoret ser etter muligheter når det er litt uro.

Morten Borge. Foto: Ferd.

Morten Borge. Foto: Ferd.

Artikkel av: Martine Holøien
24. oktober 2018 - 07.46

Johan H. Andresen og det private investeringsselskapet Ferd solgte i juli 20 millioner aksjer i Petroleum Geo Services (PGS) for 800 millioner kroner. Siden har PGS-kursen falt over 40 prosent og ytterligere 11 prosent under de siste to dagenes børsuro, der Oslo Børs har falt fire prosent, skriver DN.

- PGS-kursen hadde steget over 160 prosent fra januar til juli, så vi mente det var fornuftig å ta noen penger av bordet (800 millioner norske kroner) og redusere eksponeringen, selv om vi tror det fundamentale markedet utvikler seg positivt, skriver konsernsjef Morten Borge i Ferd til DN.

Ferd har ifølge Borge aldri hatt mer penger tilgjengelig i form av tre milliarder kroner i kontanter. Ferd-systemet har til sammen 12 milliarder kroner i likviditet i tillegg til en ubenyttet langsiktig kredittfasilitet på syv milliarder kroner som også kan brukes til nye investeringer. Pengesekken summerer seg dermed til 19 milliarder kroner, ifølge avisen.

- Flere på kontoret ser etter muligheter når det er litt uro. Vi følger flere børsnoterte nordiske selskaper tett og står klare skulle de rette mulighetene oppstå, skriver Borge i en epost til avisen.