Børs og finans

Subsea 7 i to budrunder

Subsea 7 i to budrunder i Vest-Australia og Brasil. 

Foto: Subsea 7.

Foto: Subsea 7.

Artikkel av: Eline Hvamstad
12. oktober 2018 - 07.57

Woodside Petroleum har håndplukket Subsea 7 og TechnipFMC til å kjempe om SURF-kontrakten for selskapet gassprosjekt Scarborough, offshore Vest-Australia, ifølge Upstream fredag, melder TDN Finan.

SURF-kontrakten involverer å knytte opptil 12 gassbrønner til den halvt nedsenkbare plattformen som skal brukes ved prosjektet, opplyser bransjeavisen.

Kontraktstildeling vil skje senere i 2018, slik at FEED-arbeidet kan begynne tidlig i 2019.

Videre knyttet til prosjektet har Woodside valgt Fluor og McDermott International til å kjempe om plattformkontrakten, mens Saipem og Allseas er plukket til å konkurrere om eksportrørledningskontrakten, melder Upstream.

Upstream melder at Subsea 7 også er blant selskapene som kjemper om SURF-kontrakten til Petrobras' Mero-1-prosjekt offshore Brasil, ifølge nyhetsbyrået.

McDermott International, TechnipFMC, Saipem og Allseas er de andre selskapene som er med om å konkurrere om kontrakten, opplyses det.

Kilder sier til bransjeavisen at ingen endelig beslutning om hvem som får arbeidet er tatt, men at McDermott synes å ligge godt an i konkurransen.

Tekniske og kommersielle bud ble levert til Petrobras i september. Kontrakten dekker EPCI for produksjons- og injeksjonsrør, kontrollkabler, servicerør, samt brønnkontrollsystemer og fleksible connectors som skal betjene FPSOen.