Børs og finans

Tre meglerhus om PGS

Danske Bank, Nordea Markets og DNB Markets oppdaterer.

Ramform Tethys. Foto hentet fra PGS sine hjemmesider.

Ramform Tethys. Foto hentet fra PGS sine hjemmesider.

Artikkel av: Marianne Løland Skarsgård
19. oktober 2018 - 10.28

Danske Bank Markets oppgraderer ifølge en oppdatering sin anbefaling på Petroleum Geo-Services (PGS) til en kjøpsanbefaling fra en holdanbefaling og beholder kursmålet på 40 kroner, skriver TDN Direkt.

«Selv om tredjekvartalsrapporten var skuffende, mener vi sykelen i offshore oljeservice har snudd til det positive og at PGS er bedre posisjonert enn noensinne», heter det fra meglerhuset.

Analytikerne viser til vesentlig inntjeningskraft, lavere capex-krav enn tidligere, 60 prosent lavere kostnadsbase sammenlignet med toppen og et multiklientbibliotek dobbelt så stort som i 2010.

Aksjen ble straffet

Nordea Markets er også positiv til den langsiktige utviklingen i oljesektoren, men fremhever TechnipFMC fremfor PGS, siden selskapet ikke har steget like mye det siste året.

«PGS har ikke klart å få nok ordrer i kvartalet, og inntjeningen var markant lavere enn forventet. Dette er negativt, noe aksjen ble straffet for. Positivt er det at ledelsen fastholder sitt overordnede positive syn på den fundamentale markedsutviklingen», skriver meglerhuset i en oppdatering fredag.

Gjentar «selg»

DNB Markets gjentar på sin side en salgsanbefaling i etterkant av rapporten, og ser høy risiko knyttet til inntektene i 2019.

«Med all-time lav dekning i ordrereserven, ser vi høy risiko knyttet til vårt estimat for driftsresultat i 2019, som er 62 prosent under konsensus. Derfor ser vi svunnet håp om kontantstrømmer i forkant av behovet for vedlikehold og gjeldsforfall i 2020», skriver analytikerne.

Kursmålet på 21 kroner gjentas.