Børs og finans

Vanvittig økning for NRC Group

Analytikerskryt etter oppkjøp.

Jan Haudemann-Andersen. Foto: Brian Cliff Olguin/Finansavisen.

Jan Haudemann-Andersen. Foto: Brian Cliff Olguin/Finansavisen.

Artikkel av: Odd Steinar Parr
11. oktober 2018 - 18.22

På det som var børsens verste dag på over to år, ble NRC Group som den sterkeste aksjen.

Oppkjøpet av finske VR Tracks ble belønnet med en oppgang på 7,1 prosent til 75,80 kroner.

- Dette er et høyst innvannende kjøp. Det er innvannende på multipler, selskapet gjennomfører oppkjøpet på selskapsverdi over EBITDA (driftsresultat før av- og nedskrivninger) for inneværende år på 8,0, og det er godt under hva de selv handler på. Basert på våre estimater, øker omsetningen med 81 prosent for neste år, en vanvittig stor økning, sier analytiker Simen Mortensen i DNB Markets til TDN Direkt.

Han viser overfor nyhetsbyrået til at oppkjøpet gjør NRC Group til Nordens ledende baneentreprenøraksje, og mener reaksjonen i markedet er på sin plass.

- Vi tok aksjen ned til 75 kroner og hold i forkant av tallene for 3. kvartal, basert på at jeg så en nedside i tallene. Selskapet hadde ingen sporvekslere i porteføljen, noe som normalt sett er høymarginvirksomhet, så sånn sett virket forventningen litt for høy, fortsetter Mortensen.

- Vi har alltid sett på dette som en langsiktig veksthistorie, og jeg tror investorene blir mindre bekymret for evt. svakheter i 3. kvartal nå som dette oppkjøpet kommer, føyer han til overfor TDN Direkt.

Jan Haudemann-Andersens investeringsselskap Datum er største eier i NRC Group, med 11,58 prosent eierandel.