Børs og finans

- Vil gi signaler om en økonomi i sterk vekst

Nordea-strateg Lars Mouland om viktige hendelser.

Foto: Phongphan / Shutterstock / NTB scanpix

Foto: Phongphan / Shutterstock / NTB scanpix

Artikkel av: Marianne Løland Skarsgård
18. oktober 2018 - 09.09

Brexitforhandlingene ble offisielt gjenopptatt i går og fortsetter i dag.

«Hvis det ikke kommer noen store gjennombrudd i dag, vil vi mest sannsynlig få et ekstraordinært møte i november, alternativt er det en siste mulighet i desember», skriver Nordea-strateg Lars Mouland i morgenrapporten.

Han peker på at partene ikke har kommet nærmere en løsning på spørsmålet om hva man skal gjøre med grensen til Irland og ryktene om en mulig forlengelse av overgangsperioden har tiltatt.

«En forlengelse vil gi partene bedre tid til å finne en avtale før Storbritania for godt blir skilt fra EU», skriver strategen. 

I sterk vekst

Fra USA får vi i dag Philidelphia FEDs produksjonsindeks. Ifølge Bloomberg venter økonomene at indeksen skal falle litt fra 22,9 i september til 21,0 i oktober.

«Dette vil fortsatt signalisere at økonomien er i sterk vekst», skriver Mouland.

Aksjemarkedene falt litt tilbake i går etter den kraftige oppgangen på tirsdag, men renteoppgangen etter offentliggjøringen av FEDs referat så ifølge Nordea-strategen ikke ut til å tynge markedet. 

Oslo Børs ned

Oslo Børs åpnet ned torsdag morgen.

Etter to minutters handel stod hovedindeksen i 897,70, ned 0,63 prosent, og det var da omsatt aksjer for 179 millioner kroner.